„Valgevene ametiisikud levitavad tõele mittevastavaid teateid, milles Leedu piirivalvureid süüdistatakse migrantide julmas kohtlemises, nende surnuks peksmises ja isegi surnukehade Valgevene territooriumile „viskamises”. Leedu piirivalveteenistus lükkab selle desinformatsiooni kategooriliselt ümber ja peab naaberriigi selliseid teateid absurdseteks,” öeldakse Leedu piirivalve eilses avalduses, vahendab LRT.

Leedu piirivalvurid kinnitavad, et Valgevene teenistused on ka varem püüdnud lavastada migrantide peksmist ja võivad järgneda uued provokatsioonid.

„Ei saa välistada, et Valgevene struktuurid piiril Leeduga võivad ette võtta ka teisi mõistuse piire ületavaid provokatsioone,” öeldakse avalduses.

Valgevene valitseja Aljaksandr Lukašenka süüdistas eile Leedu piirivalvureid migrandi surnukeha Valgevene territooriumile viskamises.

„Eile öösel visati meie piirile laip, täna öösel leiti veel üks laip. Sama käekiri. Pannakse magamiskotti surnud või võib-olla poolsurnud inimene, visatakse piirile. Piirivalvurid leiavad – enam ei hinga,” rääkis Lukašenka.