Bideni kohaliku aja järgi eile pärastlõunal tehtud avaldus omikroni kohta kujutas endast USA administratsiooni järjekordset katset veenda ameeriklasi, et tegutsetakse kiirelt uue variandi leviku ohjeldamiseks. Bideni esimene samm eelmisel nädalal oli reisipiirangu kehtestamine Lõuna-Aafrika Vabariigist ja veel seitsmest riigist saabujatele, mis hakkas kehtima eile, vahendab CNN.

„See variant on põhjus mureks, mitte põhjus paanikaks,” ütles Biden eile. „Meil on parim vaktsiin maailmas, parimad ravimid, parimad teadlased ja me õpime iga päevaga rohkem. Me võitleme selle variandiga teadusliku ja teadmistel põhineva tegevuse ja kiirusega, mitte kaose ja segadusega. Meil on täna rohkem vahendeid selle variandiga võitlemiseks, kui meil on varem kunagi olnud, alates vaktsiinidest kuni tõhustiteni, vaktsiinideni lastele, viieaastastele ja vanematele, ja palju muud.”

President õhutas ameeriklasi suurendama oma kaitsetaset tõhustusdoosidega ja laskma end täielikult vaktsineerida, kui nad ei ole seda seni teinud.

Biden tunnistas, et uue variandi nakkavuse ja vaktsiinide mõju kohta selle vastu on palju endiselt teadmata, aga administratsioon püüab võtta aktiivsema hoiaku kui suvel, kui deltavariant näis USA-d ootamatult tabavat.

Jaga
Kommentaarid