See võib tähendada alakasutatud maakondlike bussiliinide sulgemist, vahendab ERR.

"Kui see asi nüüd nii kähku ei käi, et me tahame teha inimestele pühadeüllatust, vaid hakkame hiljem vähendama liinide mahtu, siis tuleb vastavalt rohkem vähendada, selleks et aastaülesanne täita. Ja siis juba selguks, kas piisab sellest, et mõnda liini lühendame või tuleb mõni liin päris kinni panna," kommenteeris Pärnumaa ÜTK juhataja Andrus Kärpuk.

Praegu saavad kõik reisijad tasuta bussipiletiga sõita 11 maakonna bussiliinidel. Tasuta ühistranspordiga pole ühinenud vaid Pärnumaa ja Põhja-Eesti ÜTK-d, kes teenindavad reisijaid Harjumaal, Raplamaal ja Lääne-Virumaal.

Järgmise aasta riigeelarvest oli bussiliikluse dotatsiooniks ette nähtud sama palju raha kui tänavu ehk 50 miljonit eurot. Et jätkata praeguses mahus teenindamist, pidanuks eelarve suurenema aga viie miljoni euro võrra.

"Eelkõige lähevad tähelepanu alla need liinid, kus sõitjate arv on väiksem, see võib tähenda mõne liini puhul ka selle sulgemist või graafiku hõrendamist," kommenteeris transpordiameti liikuvuse teenistuse direktor Martin Lengi.