„Nad (Lääs – toim) saavad suurepäraselt aru: kui nad jälle Donbassis või kuskil piiril Venemaaga sõjakese valla päästavad, Valgevene kõrvale ei jää. Ja on selge, kelle poolel on Valgevene,” ütles Lukašenka nõupidamisel sõjalise julgeoleku üle kaitseministeeriumi strateegilise juhtimise keskuses, vahendab Interfax Valgevene presidendi pressiteenistust.

„Nad saavad sellest aru, mistõttu hakkasid tugevdama oma põhja-, Valgevene-Ukraina piiri. Kuigi selleks mingeid fakte, põhjuseid täna ei ole. Seal on absoluutne vaikus ja isegi rahulikum, kui oli varem,” lisas Lukašenka.

Sellest hoolimata „nad viivad sinna sõjalist kontingenti ja teatavad sellest avalikult”, teatas Lukašenka. „Neid on umbes 8000 selles etapis. Mis toimub läänepiiril Poola ja Baltimaadega, on teile hästi teada antud,” lausus Lukašenka.

Lukašenka sõnul on tegemist „aktiivsete liigutustega Vene Föderatsiooni ümber selle kattevarjus, et ta kavatseb rünnata Ukrainat”.

„Minul selliseid tõendeid Venemaa planeeritava rünnaku kohta Ukraina vastu ei ole. Aga kui sellised kavatsused oleksid, siis Valgevene sõjaväelased, sealhulgas mina, teaksime sellest. Meile antaks teada. Aga ma ütlen veel kord: faktid on laual,” ütles Lukašenka.