Tbilisi linnakohtu hoone juurde kogunesid Saakašvili poolehoidjad. Olukord teravnes pärast seda, kui Saakašvili poolehoidjad ronisid üle tara. Jagatud informatsiooni järgi kasutas politsei territooriumi puhastamiseks pipragaasi, vahendab civil.ge.

Jagatud videos on näha, kuidas mitmele inimesele antakse arstiabi kiirabiautos. Pärast seda blokeerisid aktivistid kohtuhoone juurde viiva tee.

Varem, 10. novembril keeldus Gruusia erikaristusteenistus lubamast Saakašvili osavõttu kohtuistungist samas asjas, viidates ohule tollal nälginud Saakašvili julgeolekule ja tervisele. Saakašvili ei saanud kohtuistungil osaleda ka 14. ja 16. novembril, kui arutati eelarveraha raiskamist ja ebaseaduslikku piiriületamist.

16. novembril kutsus Gruusia inimõiguste voliniku büroo erikaristusteenistust tagama, et Saakašvili saaks omaenda kohtuprotsessist osa võtta. Samuti pöördus volinik kohtu poole palvega lasta Saakašvilil oma õigusi kaitsta. 18. novembril nõudis Saakašvili kohtusse lubamist USA välisministeeriumi esindaja Ned Price.

Septembri lõpus salaja Gruusiasse saabunud Saakašvili vahistati 1. oktoobril, päev enne kohalikke valimisi. Saakašvili kuulutas välja näljastreigi ja lõpetas selle alles 19. novembril pärast seda, kui viidi üle Gori sõjaväehaiglasse. Kahes asjas on Saakašvili juba tagaselja süüdi mõistetud. Teda süüdistatakse veel kolmes asjas. Saakašvili nimetab süüdistusi poliitiliselt motiveerituks.