Arvuti tudengile – kerge ja vastupidav

Tudengile on väga olulisel kohal arvuti kergus ehk selle väike kaal ja pigem väiksem ekraan. Tavaliselt on parimad tudengite sülearvutid 14–15-tollise ekraaniga ja kaaluvad kuni poolteist kilo. Tähtis on aga ka aku võimekus. Kuigi sülearvutid on ülikoolielus üha olulisemal kohal, pole kõik loenguruumid ajaga kaasa tulnud ehk laadimispunktide leidmine võib osutuda üllatavalt keerukaks.

Aku, mis peab ilma laadimiseta vastu terve loengupäeva, on uskumatult mugav lahendus! Heaks lisaks on ka klaviatuuri taustavalgustus, mis lubab kasutada arvutit pimedamates oludes. Tudengimaailmas väärib mainimist ka see, et on erialasid, kus kasutatakse võimsamaid programme ja muidu tudengite jaoks parimad sülearvutid ei pruugi siinkohal olla heaks valikuks. Ehk tuleb mõelda ning vajadusel kohendada oma eelarvet ja ootusi.

Arvuti kodukontorisse – vali vastavalt tööülesannetele

Pandeemia on pakkunud paljudele inimestele võimalust katsetada tööelu kodukontoris. Mugavama tulemuse tagab korralik töövahend ja selleks on tihtipeale just sülearvuti! Sülearvuti eelis lauaarvuti ees on ka see, et kui soovid ajutiselt teha tööd kohvikus või pargis, saad selle ilma mingi probleemita endaga kaasa võtta.

Teistest parameetritest on vaja jälgida protsessori ja mälu suutlikkust ning masina mugavat suurust ja kaalu. Kaugtööd tehes on tähtis mälumaht, et ära mahuks kõik tööga seotud vajalik. 1 TB mäluga sülearvuti on kujunemas juba standardiks, ent väiksema mäluga tuleb appi pilveteenus. Videokohtumiste tarbeks on vajalik kaamera olemasolu. Muidugi, selle võib hiljem juurde soetada, ent on lihtsam, kui vajalik tehnoloogia on arvutis kohe olemas.

Ka ettevõtjad eelistavad üha enam lauaarvuti asemel sülearvuti soetamist. Seda eriti tänapäeval, kui parimad sülearvutid on oma võimekuse poolest lauaarvutitele suurte sammudega järele jõudnud. Ja kui arvuti tundub ikkagi liiga väike, siis alternatiiviks võib kodukontorisse soetada lisaks eraldi monitori.

Parim väike sülearvuti

Alati ei ole vaja seda, et arvuti tuleks toime fototöötlusega või põnevate mängude mängimisega. Mõnikord on vaja väikest ja head lahendust, mis sobib netis surfamiseks, e-kirjadele vastamiseks ja teiste vähenõudlike toimetuste tegemiseks. Selliste parameetritega parim sülearvuti 2021. aastal võib maksta ka vaid paarsada eurot! Ehk et parim odav sülearvuti on tõesti käeulatuses.

Väikesesse arvutisse ei mahu muidugi ära kõik funktsioonid, mis mahuvad suuremasse alternatiivi. Seetõttu on vajalik veenduda selles, et olemasolevad funktsioonid on piisavad. Selliselt on parima hinnaga sülearvutid ka täiesti sobiliku võimsusega.

Samamoodi sobib väike sülearvuti väga hästi neile, kes plaanivad rohkem reisida ja tahavad kaalu ning ruumi arvelt kokku hoida. Pisema sülearvuti saab ilma mingi mureta pista käe- või seljakotti, et see endaga igale poole, kuhu vaja, kaasa võtta. 14-tollise ekraaniga sülearvuti on tavaliselt piisav. Selline vähemate funktsioonide ja väiksemate mõõtmetega rüperaal sobib blogipostituste tegemiseks ja ka lihtsamaks fotode töötlemiseks.

Parim arvuti mängimiseks on kallim, aga võimas

Kõige paremad mänguriarvutid tulevad võimsate parameetritega. See võib aga tähendada ka seda, et kaal on pigem suurem ja aku kestab vähem. Samas, kui kvaliteetne ja võimekas arvuti on oluline, peab nende miinustega leppima.

Tihtipeale on mängimiseks sobilikud arvutid heaks valikuks ka siis, kui on vaja tegeleda foto- või videotöötlusega või kasutada muid nõudlikke programme. Parimad sülearvutid võivad nii mõnigi kord pakkuda kaks ühes lahendust ehk olla parimaks valikuks erinevates olukordades.

Kui oluline on brändinimi?

Mõned ettevõtted spetsialiseeruvad, mõned pakuvad midagi kõikidele. Igal juhul on hea mõte jälgida ka brände, ent sellesse ei tasu tingimata kinni jääda. Lenovo bränd näiteks pakub sobivaid mudeleid väga erinevatele klientidele ehk nende tootevalikust on maailma parim sülearvuti leitav, olenemata kasutusotstarbest. Väga mitmekülgne on ka HP, kes on üks pikaajalisemaid arvutitootjaid ja seetõttu on neil ka väga lai seeria- ning mudelivalik.

MSI sülearvutid on tihtipeale hinnatud parimateks mängurite seas, ent need sobivad kenasti ka graafikatöötlusprogrammide ja fotoprogrammidega töötamiseks. Asuse sülearvutid paistavad aga lisaks heale sisule silma ka märkimisväärse ja kauni disainiga.

Delli sülearvutid sobivad kenasti igapäevaseks tööks ja seda ka siis, kui on vaja toime tulla keerulisemate ülesannetega, samas kui Lenovo ThinkPadi seeria on suurepäraseks lahenduseks just üliõpilastele.

Jaga
Kommentaarid