"Suured uudised!," postitas Uus-Meremaa roheliste erakonna parlamendisaadik Julie Ann Genter laupäeva õhtul sotsiaalmeediasse. Mõned tunnid varem, kohaliku aja järgi kell 3.04 pühapäeva varahommikul, Eesti aja järgi kell neli laupäeva päeval, oli ta ilmale toonud pisikese tüdruku. Tund varem oli ta tundnud esimesi sünnitusvalusid ja jalgrattaga haiglasse sõitnud.

Oma postituses kirjutas Genter, et jalgrattal sünnitama minek polnud tal plaanis, kuid kodunt lahkudes polnud ka valud ülemäära suured. "Kuigi tuhud käisid iga kahe-kolme minuti tagant ja kümme minutit hiljem haiglasse jõudes olid need juba hoogustunud," kirjutas ta.

Julie Ann Genteri jaoks on see juba teine selline sünnitus. Ka 2018. aastal, olles Uus-meremaa võrdõiguslikkuse minister, sõitis ta oma esimese lapse ilmale toomiseks jalgrattaga haiglasse.

Ja Genter pole sugugi ainuke Uus-Meremaa naispoliitik, kes on lastega positiivse tähelepanu alla sattunud.

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern sai 2018. aastal ülemaailmse meediakajastuse osaliseks, kui tõi oma kolmekuuse beebi ÜRO tippkohtumisele. Ardern on ajaloos teine valitsusjuht, kes ametis olemise ajal on sünnitanud.

2018. aastal, mil mõlemad naised valitsuses olid, sõnas Uus-Meremaa roheliste erakonna kaas-juht James Shaw, et on uhke elada riigis, kus tervelt kaks valitsuse liiget saavad töökohustuste kõrvalt sünnitada.