Täna öösest hakkavad Hollandis kehtima ranged piirangud, mis riigi kolmeks nädalaks sisuliselt sulgevad. Kella 17st õhtul 5ni hommikul peavad uksed edaspidi sulgema asutused, mille tegevus ei ole hädatarvilik, sealhulgas restoranid, pubid ja kultuuriasutused. Toidupoed võivad lahti olla kella 20ni. Kõigis avalikes kohtades muutub kohustuslikuks sotsiaalne distantseerumine, siseruumides maskikandmine.

"Positiivsete testitulemuste arv viimastel nädalatel on olnud äärmiselt kõrge," sõnas Hollandi tervishoiuminister Hugo de Jonge. Ta lisas, et raskelt haigestuvad eelkõige vaktsineerimata inimesed. "Kurb tõsiasi numbrite taga on, et üle 70% patsientidest, kes jõuavad intensiivravisse, on vaktsineerimata."

Viimase seitsme päeva jooksul on Hollandi haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse andmeil tuvastatud 22 258 uut koroonaviirusesse nakatunut. Iga päev satub keskmiselt 47 inimest viirusega intensiivraviosakonda ja plaanilise ravi andmine riigis on lõpetatud, vahendab reuters. Koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud on 72% riigi elanikkonnast.

Jaga
Kommentaarid