Konverentsil käsitletakse NATO välisministrite Riia kohtumisel algatatud protsessi liidu uue strateegilise kontseptsiooni väljatöötamiseks. Konverentsi avab Läti Vabariigi välisminister Edgars Rinkēvičs ja peaettekande teeb NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Ürituse esimene osa keskendub NATO liikmes- ja partnerriikide arutlusringidele. Teine osa keskendub liidu katsumustele, muutustele rahvusvahelises julgeolekukeskkonnas ja NATO partnerluspoliitikale.

Konverentsi „NATO VÄLJAVAADE 2030. AASTANI JA EDASPIDI“ korraldamisega jätkab Läti Rahvusvaheliste Suhete Instituut tihedas koostöös partneritega tipptasemel platvormi arendamist, mille eesmärk on vahetada seisukohti julgeolekupoliitika teemadel, edendades vastastikust mõistmist ja dialoogi poliitikakujundajate ja erialatöötajate, mõttekodade, akadeemiliste ringkondade, noorte ja üldsuse vahel. Ühtlasi lõpetab konverents julgeolekufoorumi Riga Security Forum 2021 iga-aastase taskuhäälingu, milles arutatakse oktoobrist novembri lõpuni erinevaid julgeolekukeskkonnaga seotud teemasid.

Konverentsi otseülekannet saab vaadata Läti Rahvusvaheliste Suhete Instituudi ja Läti Välisministeeriumi veebilehtedel ning muudel rahvusvahelistel platvormidel. Lisateavet leiate Läti Rahvusvaheliste Suhete Instituudi ja Läti Välisministeeriumi sotsiaalmeedia kontodelt.

Jaga
Kommentaarid