Peaminister alustas pressikonverentsi rääkides, et täna on naistevastase vägivalla ennetuse päev ning kavandatakse uut ohvriabi seadust ning suvel kiideti heaks ka vägivallaennetuse kokkulepe. Siseminister Kristian Jaani tõi esile, et lähisuhtevägivald on Eestis jätkuvalt väga suur murekoht. "Politsei reageerib päevas umbes neljakümnele kutsele, mis on seotud just vägivallale lähisuhetes," ütles minister.

Eesti koroonaolukorrast ülevaadet tehes ütles peaminister, et olukord on Eestis pisut parem ning vaikselt on võimalik hakata plaanilist ravi taastama. "Tänan inimesi, kes on kontrollimeetmetest kinni hoidnud ning seeläbi oleme saanud hoida ühiskonda avatuna," ütles peaminister ning lisas, et surve ühiskonna lukku panekule oli väga suur.

Sel nädalal või järgmise algul võime oranžist ohuhinnangust jõuda kollasesse, mis võib tähendada, et kaotada võiks meelelahutuse ajapiirangud.

Kiideti ka kiirtestimist koolides, mis on välja selgitanud 2300 koroonapositiivset last või koolitöötajat. Kiirtestimisega plaanitakse ka jätkata.

PPA laevastik liigub mereväe koosseisu

Pressikonverentsil keskenduti pikemalt ka PPA laevastiku ühendamisele, mis on täna valitsuse laual. See tähendab, et neli suurt PPAle kuuluvat laeva liiguvad mereväe koosseisu ning see aitab tugevdada meie merekaitset. Kokkuhoidu toob see otsus riigile 26 miljonit eurot.

Jaga
Kommentaarid