„Edasiseks reageerimiseks olukorra võimalikule halvenemisele on koos koostööd tegevate riiklike struktuuridega kooskõlastatud ühise eriotstarbelise piirioperatsiooni läbiviimine ja välja töötatud vastav plaan. Ja eile õhtul see ametlikult algas,” ütles Ukraina piirivalve ülema esimene asetäitja Volodõmõr Nikiforenko, vahendab UNIAN.

Erioperatsiooni koordineerib piirivalveteenistus ja seda viiakse läbi koos rahvuskaardi, politsei, relvajõudude ja teiste kaasatud reservidega.

„Kontrolli riigipiiri režiimi üle viiakse läbi suurendatud piirivalvesalkadega koos jõudude ja vahendite samaaegse suurendamisega võimalikel suundadel, kust ebaseaduslike migrantide grupid võivad läbi murda püüda. Piiri kaitsel kasutatakse aktiivselt patrullimiseks ja jälgimiseks õhusõidukeid, mehitamata lennukomplekse ja tehnilisi jälgimisseadmeid,” öeldakse teates.

Lisaks sellele on ette nähtud piirirežiimi karmistamine Valgevene piiril.

„Kontrollitavate piiriäärsete rajoonide piires pannakse välja kontrollpostid autoteedele ja patrullitakse peamistel teedel, mis viivad riigipiirile, kontrollitakse bussi- ja raudteejaamu ning tehakse preventiivseid toiminguid piiriäärsetes asulates,” öeldakse teates.