Politsei sõnul sõitis Brooks siksakitades, et tabada nii palju inimesi kui võimalik, vahendab BBC News.

Brooksile määrati tema ulatusliku kriminaalse mineviku tõttu viie miljoni dollari suurune kautsjon.

Surnud poiss oli kaheksa-aastane Jackson Sparks, kes jäi Brooksi auto ette koos oma 12-aastase venna Tuckeriga. Jackson osales jõuluparaadil koos oma pesapallimeeskonnaga. Pühapäeval tehti talle ajuoperatsioon ja öeldi, et tervenemiseks on vaja imet. Vennal Tuckeril on koljuluumurd, aga tema puhul oodatakse paranemist.

Politsei teatel on 62 vigastatust lapsi 18. Mitmed ohvrid on veel haiglas kriitilises seisundis.

Kohtukaebuse järgi eiras Brooks politseinike katseid ta paraaditeekonnalt lahkuma sundida, misjärel ta kiirendas ja sõitis rahva hulka.

Ühe politseiniku sõnul ei olnud autojuhi näos mingeid emotsioone.

Politsei teatas, et punane Ford Escape näis tahtlikult siksakitavat ning ühe tunnistaja sõnul oli tegemist otsese kavatsusega tabada võimalikult palju paraadil osalenuid.

Üks politseinik tulistas linnamaasturi pihta kolm lasku, aga see ei peatanud autot. Kuulid Brooksi ei tabanud.

Eile kohtus oli Brooksil seljas enesetapuvastane rüü ja ta nuttis, kui kohtunik teatas, et iga kuritegu, milles teda süüdistatakse, karistatakse eluaegse vanglakaristusega.

Politsei teatel oli Brooksil enne jõuluparaadi rammimist koduvägivallaepisood, kuhu politsei ka väljakutse sai. Kaks päeva enne seda oli Brooks vabastatud kautsjoni vastu eeluurimisvangistusest, kuhu ta sattus vägivallatsemise eest oma lapse ema kallal.

Milwaukee maakonna ringkonnaprokurör John Chisholm ütles, et uurib, kas kautsjon tuhat dollarit oli sobimatult väike. Kautsjonit makstes oli Brooks juba kautsjoni vastu vabastatud seoses süüdistusega vaidluse käigus oma sugulase ja veel ühe isiku suunas tulistamises.