„Eesti sõdurite ülesanne on ehitada ja parandada ajutist tara ning hooldada ja puhastada ühendusteid Poola-Valgevene piiril. Täname teie toetuse eest!” kirjutas Poola kaitseminister Błaszczak Twitteris, vahendab Poola Raadio.

Piiritara lõhuvad pidevalt piiri ületada üritavad välismaalased. Näiteks esmaspäeval registreeriti 174 katset ületada ebaseaduslikult Valgevene-Poola piir.

Eesti kaitseminister Kalle Laanet ütles 19. novembril, et Poola palus Eestilt lisaks poliitilisele toetusele ka praktilist abi ning Eesti saadab Poola piirile appi ligikaudu sada tegevväelast ning lisaks reservväelasi.

Laaneti sõnul on Poola Eestile teada andnud, millist abi ja millistes valdkondades nad soovivad. Seda, mis lõigus Eesti esindajad hakkavad olema Poola-Valgevene piiril, on Laaneti sõnul veel täpsustamisel.

Laaneti sõnul aitab Eesti Poolat pioneerivõimekuse, droonide, luurevõimekuse ja ka strateegilise kommunikatsiooniga, et edastada droonide pilti neile, kel vaja.

Kaitseväelaste esmane ülesanne Poola-Valgevene piiril on Laaneti sõnul toetus. "Nad ei ole kindlasti esiliinil. Nad ei saa põhimõtteliselt olla vastakuti Valgevene kaitsejõudude ega piirivalvuritega," ütles Laanet. Lisaks toetusele on Laaneti sõnul Eesti kaitseväelaste ülesandeks luure- ja olukorrapildi tootmine.