Viimaste tulemuste põhjal toetab Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 23,9%, Keskerakonda 21,7% ja Reformierakonda 20,9% valimisõiguslikest kodanikest. Koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 27. oktoobrist 22. novembrini, mil küsitleti 4002 valimisealist Eesti kodanikku.

Seega jätkab populaarseima erakonnana EKRE, teisel kohal on Keskerakond, kummagi toetus nädalaga ei muutunud. Reformierakonna vahe EKREga on kolm protsendipunkti, nii kaugel pole tänane peaministripartei liidrikohast alates 2019. aasta algusest kordagi olnud.

Reformierakonna toetus oli tänavu kõrgeimal tasemel märtsi alguses (35,5%). Sellest alates on partei püsinud suurema osa ajast langustrendis. Praeguseks on toetus märtsi algusega võrreldes vähenenud 14,6 protsendi võrra.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (14,4%), sotsiaaldemokraadid (8,6%) ning Isamaa (7,8%). Eesti 200 toetus on viimastel nädalatel liikunud tõusvas trendis, viimase viie nädalaga on parlamendiväline erakond oma toetust kasvatanud 2,5 protsendi võrra.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 42,6% ja opositsioonierakondi 40,3% vastajatest.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Tulemuste presenteerimisel on nad keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.