Sauer ütles eile La Repubblicale, et teda hämmastab, et Saksamaa elanikkonnast on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud vaid 68%, vahendab Politico.

„On hämmastav, et kolmandik elanikkonnast ei järgi teaduslikke avastusi,” ütles Sauer, kes on tunnustatud kvantkeemik, visiidil Torinosse, kus ta sai teaduste akadeemia välisliikme diplomi.

Seda saab Saueri sõnul osaliselt seletada „Saksa rahva teatud laiskuse ja enesega rahuloluga”.

„Teine osa on inimesed, kes järgivad isiklikku veendumust, teatud ideoloogilist reaktsiooni sellele, mida nad peavad vaktsineerimisdiktaruuriks. See puudutab kõiki haridustasemeid kõrgest madalani, sealhulgas akadeemilisi inimesi, arste ja teadlasi,” lisas Sauer.

„Lähemal vaatlusel on Ühendriikides sarnane vaktsineerituse tase, aga seal saab seda seletada sellega, et mõnedes osariikides on kubernerid, kes on teinud vaktsineerimisvastast kampaaniat,” ütles Sauer.

Viidates Itaalia 73-protsendisele vaktsineeritusele, ütles Sauer: „Võib-olla on see seotud sellega, kuidas kõik algas. Ma mäletan väga jõulisi pilte, nagu kirstude vedamist sõjaväeveokite kolonnides.” Selliseid pilte võis Itaalias kohata esimese koroonalaine ajal 2020. aasta märtsis Lombardias.

Jaga
Kommentaarid