„Kehtestades tegelikkuses oma protektoraadi Ukraina üle, on Lääs laastanud selle riigi majanduse, viinud ühiskonna õigusetuse ja mõned ühiskonnakihid vaesuseni. Igal hetkel võib Ukrainas lahvatada nii, et miljonid ukrainlased põgenevad teistesse kohtadesse peavarju otsima,” ütles Patrušev intervjuus ajalehele Argumentõ i Faktõ, vahendab Interfax.

Patrušev kuulutas, et „külvates kaost ja hävingut Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas, imestavad läänlased nüüd, miks nende maade elanikkond teistesse regioonidesse ümber asub”.

Patrušev teatas, et Lääs, „ajades segi põhjuse ja tagajärje”, on tekitanud Valgevenest „välisvaenlase kuju, mis väidetavalt ähvardab Euroopa rahu”. Patruševi sõnul reageerivad Valgevene ja Venemaa ühiselt provokatsioonidele liitriigi piiridel.

„Valgevene on meie lähim liitlane ja strateegiline partner. Venemaa ja Valgevene presidentide 4. novembril allkirjastatud uute integratsioonidokumentide pakett demonstreerib veel kord erilisi liitlassuhteid meie riikide vahel. Katsed nendesse kiilu lüüa on juba ette läbikukkumisele määratud,” teatas Patrušev.