Peskovil paluti pressikonverentsil kommenteerida teateid selle kohta, et USA presidendi Joe Bideni administratsioon ei välista sõjaliste nõuandjate ja täiendava relvastuse saatmist Ukrainasse, vahendab Interfax.

„Sõjaliste nõuandjate ja relvastuse saatmist Ukrainasse ei ole vaja välistada, sest see toimub,” vastas Peskov.

Peskovi sõnul „sinna saabuvad sõjalised nõuandjad, sinna saabuvad relvastussüsteemid mitte ainult Ühendriikidest, vaid ka teistest NATO riikidest”. Peskov rõhutas, et „see kõik viib ju loomulikult edasise lõkkelepuhumiseni”.

Kremli esindaja teatas ka, et Moskva ei haudu mingisuguseid plaane kellegi ründamiseks. „Me oleme kõige erinevamatel tasemetel juba korduvalt teatanud, et Venemaa ei kavatse kedagi rünnata, Venemaa ei haudu mingeid agressiivseid plaane ja on täiesti vale vastupidist väita. Ja täiesti vale on seostada Vene Föderatsiooni relvajõudude ümberpaiknemisi meie maa territooriumil selliste plaanidega. See ei ole nii,” ütles Peskov.

Samas lisas ta: „Aga sealjuures oleme me sügavalt mures just Ukraina relvajõudude provokatsioonilise tegevuse üle kokkupuutejoonel ja võimaliku jõuga lahenduse ettevalmistamise üle, katse üle Donbassi probleem jõuga lahendada.”

Vastates küsimusele, kas Moskva saab garanteerida, et Donbassi poolt ei tule sõjategevuse aktiviseerimist, ütles Peskov: „Seni ei ole ise end välja kuulutanud vabariigid olukorda kuidagi provotseerinud, mistõttu on siin küsimuse selline asetus juuretasandil ebaõige.”

Peskov teatas ka, et Ukraina julgeoleku parim tagatis on Minski kokkulepete täitmine.

Küsimusele, millised julgeolekugarantiid saab Venemaa Ukrainale esitada, vastas Peskov: „Parim julgeolekugarantii on loomulikult Minski kokkulepete realiseerimine, sest progressi puudumine nende realiseerimisel on oluline ärriti ja päästik, mis viib pingetaseme tõusule kogu Euroopas – see on ilmselge fakt.”

Peskov täpsustas, et peab silmas sisuliste läbirääkimiste juurde naasmist konflikti osapoolte vahel, kelle hulka Venemaa ennast teatavasti ei arva.