Zwolles vahistas politsei 13 inimest. Linnapea Peter Snijders oli juba varem rahutusi kartes eriolukorra välja kuulutanud. Inimesi vahistati ilutulestikuvahendite omamise või selle tõttu, et neil ei olnud isikut tõendavat dokumenti ette näidata, vahendab Hollandi ringhääling NOS.

Omavalitsus teatas, et on signaale selle kohta, et inimesed tahavad minna Zwolle kesklinna rahutusi õhutama, mitte meelt avaldama. Linnapea Snijders kutsus inimesi mitte kesklinna minema.

Zwolle keskuses oli liikvel palju politseinikke. Meelt kavatses avaldada umbes 40 inimest, aga politsei saatis nad tagasi. Telekanali RTV Oost teatel saabus Zwolle kesklinna seejärel rahu.

Eriolukord kehtestati rahutuste hirmus ka Friisimaal Drachtenis, aga olukord jäi rahulikuks. Omavalitsus kartis varem päeval „tõsiseid korratusi”. Üleskutseid muu hulgas Drachtenis kogunemiseks tehti sotsiaalmeedias, aga NOS-i andmetel jäi seal kõik rahulikuks.

Roosendaalis pidas politsei kinni kaheksa inimest. Langdonki linnaosas pandi muu hulgas põlema bussiootepaviljon, prügi ja mänguväljak, teatas omavalitsus. Mitmes kohas kasutati ilutulestikuvahendeid. Piirkonnas märatses umbes 15 inimest.

Apeldoornis hävitasid kümned noored ringristmiku, teatas Omroep Gelderland. Grupp süütas põõsaid ja loopis politseinikke ilutulestikuvahenditega. Lõhuti ka liiklusmärke ja bussiootepaviljon. Kui palju inimesi vahistati, pole teada.

Groningenis püüdis politsei RTV Noordi andmetel noortegruppe eraldi hoida, et nad ühte kohta ei koguneks. Hiljem olukord rahunes ja vahistamistest teateid ei ole.

Hollandis on viimastel päevadel õhtul ja öösel mitmetes kohtades rahutusi ette tulnud. Kümneid inimesi on vahistatud muu hulgas vandalismi, süütamiste, ilutulestikuvahendite kasutamise või vägivalla eest. Eriti läksid asjad käest ära reedel Rotterdamis. Ööl vastu eilset oli rahutu muu hulgas Enschedes, Groningenis ja Roosendaalis.

Jaga
Kommentaarid