Brooks põgenes teisest kuriteopaigast, kui rahva hulka sõitis ja talle võidakse esitada ka teisi süüdistusi. Waukesha politsei teatel ei olnud tegemist terroriaktiga, vahendab BBC News.

Eile tehti teatavaks ka ohvrite nimed. Hukkusid 81-aastane Wilhelm Hospel, 79-aastane Virginia Sorenson, 71-aastane LeAnna Owen, 52-aastane Tamara Durand ja 52-aastane Jane Kulich.

Ohvrite hulgas on Milwaukee Tantsivate Vanaemade (Milwaukee Dancing Grannies) grupi liikmed, kes on linna paraadidel tavalised esinejad.

Kümned inimesed on endiselt haiglas. Politsei teatel viidi ohvrid kuude piirkonna haiglasse. Nende hulgas oli 18 last. Mõnedel lastel olid tõsised peavigastused ja luumurrud. Kümme last tuli paigutada intensiivraviosakonda.

„Üksik subjekt juhtis oma kastanpruuni linnamaasturi tahtlikult läbi tõkete ja rahvahulka, mis pidas Waukesha jõuluparaadi,” ütles linna politseiülem Dan Thompson eile.

Thompson lisas, et üks politseinik tulistas autot, aga ei saanud seda rohkem teha, sest tänaval oli palju inimesi.

Politsei sõnul reageeriti koduvägivallajuhtumile, milles osales Brooks. Ta põgenes aga autoga sündmuskohalt.

Milwaukee Journal Sentinel teatas, et Brooks seisab silmitsi veel vähemalt viie kriminaalsüüdistusega, sealhulgas koduvägivald ja peksmine, ning ta vabastati kautsjoni vastu vanglast vaid kaks päeva enne rahva hulka sõitmist.

Brooks on pärit Milwaukee linnast, mis asub Waukeshast umbes 24 kilomeetrit idas.