„Venemaa SVR-i pressibüroo teatab, et viimasel ajal hirmutavad Washingtoni ametnikud maailma avalikkust aktiivselt „agressiooni” väidetava ettevalmistamisega Venemaa poolt Ukraina suhtes. Saabunud andmetel edastab USA välisministeerium oma liitlastele ja partneritele diplomaatiliste kanalite kaudu absoluutselt valet informatsiooni vägede koondamise kohta meie maa territooriumil sõjaliseks sissetungiks Ukrainasse,” öeldakse SVR-i avalduses, vahendab Interfax.

„Ameeriklased maalivad kohutava pildi sellest, kuidas Vene tankide massid hakkavad purustama Ukraina linnu, kinnitavad, et neil on mingid „usaldusväärsed tõendid” Venemaa selliste kavatsuste kohta,” öeldakse teates.

„Saabuvad andmed Ukraina positsioonide roomava edasiliikumise kohta niinimetatud halli tsooni sügavusse piki eraldusjoont ning Ukraina relvajõudude jõudude ja vahendite koondamise kohta Venemaa ja Valgevene piiri äärsetesse rajoonidesse,” teatas SVR. „USA ja tema liitlased jätkavad Ukraina relvi täis pumpamist ning õhutavad saadetud vahendeid, sealhulgas mehitamata lendavaid löögikomplekse, sõjaliste provokatsioonide toimepanemiseks kasutama.”