Vastuseks palvele kommenteerida Lääne ja Ukraina meedia uudiseid, et Venemaa valmistab ette sõjalist sissetungi Ukrainasse, ütles Peskov: „Me näeme, et käib eesmärgipärane informatsiooniline kampaania.”

Peskovi sõnul kasutatakse selleks informatsiooniagentuure ja mõningaid USA ajalehti.

„Pingete õhutamine on katse esitada Vene Föderatsiooni poolena, kes ohustab reguleerimisprotsessi. Ja loomulikult ei saa välistada, et see on kamuflaaž agressiivsete kavatsuste varjamiseks, mis võivad aset leida Kiievis, peetakse silmas agressiivseid (kavatsusi) soovi näol lahendada (Ukraina) kaguosa probleem jõumeetoditega,” ütles Peskov.

„Kiiev suurendab ka ise jõude, Kiievil aidatakse jõude suurendada, Kiievile saadetakse märkimisväärses koguses relvastust, sealhulgas tänapäevast ja kõrgtehnoloogilist. Ja kõike seda jälgime me loomulikult suure ärevusega,” lausus Peskov.

Peskovilt küsiti, kas viimastel nädalatel on toimunud Vene armee lahinguüksuste suurendamine Ukraina piiride lähistel.

„See on küsimus sõjaväelastele. Ma võin ainult öelda, et antud juhul toimuvad Vene Föderatsiooni vägede igasugused ümberpaigutamised meie territooriumi sees ja jutt käib just Venemaa territooriumist, need ei kujuta endast mitte kellelegi ohtu ja ei peaks mitte kelleski muret esile kutsuma,” ütles Peskov.