Kohalik politseiülem Daniel P. Thompson ütles pressikonverentsil, et praegu proovitakse tuvastada hukkunud isikuid. Nende täpset arvu ta esialgu ei öelnud. Praegu on politsei prioriteet selles traagilises juhtumis perekondade ja lähedaste teavitamine, lisas Thompson.

Kahtlusalune näib olevat põgenenud teisest kuriteopaigast, teatas informeeritud allikas CBS Newsile. Seega ei olnud seekord ilmselt tegemist terroriaktiga.

Politseiülema sõnul toimetati kiirabi ja ka politseiametnike poolt piirkonna haiglatesse 11 täiskasvanut ja 12 alaealist. Nad kõik said vigastada, kui punane maastur sõitis läbi Waukesha linnakese jõuluparaadi. Kohalikud haiglad ravivad CNNi teatel vähemalt 28 inimest.

Thompsoni sõnul kasutas kohapeal viibinud politseinik sõiduki peatamiseks relva, selle juht on nüüd vahi all. Piirkonnas ei ole aktiivset ohtu ja "sündmuskoht on ohutu," lisas politseijuht. Praegu pole teada, kas juhtum oli terroriakt, lisas ta.

Juhtum leidis aset kohaliku aja järgi eile kella 16.40 ajal.

Thompson ütles, et politseinikud leidsid kahtlusaluse auto ja huvipakkuv isik on vahi all, aga täpsemaid üksikasju ta ei avaldanud.

Politsei tulistas Thompsoni sõnul kahtlusaluse auto pihta selle peatamiseks. Juurdluses osaleb USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI).

Sotsiaalmeedias avaldatud videos on näha autot suurel kiirusel tõketest läbi sõitmas. Teises videos on näha autot ilmselt muusikute hulka sõitmas.

Olukorda Waukeshas jälgib ka Valge Maja ning vajadusel osutatakse osariigi ja kohalikele ametnikele abi. President Joe Bidenit on teavitatud.