Kolmapäeval tuvastati Lätis 79 koroonasurma, mis on pandeemia vältel ühe päeva surmade arvu rekord. Kõik peale kahe surnu olid enam kui 50-aastased, üks hukkunu oli 40-ndates ning teine alla 40-aastane. Kümme kolmapäeval hukkunut oli vaktsineerimiskuuri läbinud.

Kolmapäevasele rekordile lisandus palju hukkunuid ka teistel päevadel. Laupäevase seisuga on möödunud seitsme päeva jooksul koroonaviirusesse Lätis surnud 237 inimest.

Kokku on pandeemia vältel surnud 3920 lätlast.

Viimastel nädalatel on viirusesse nakatumine Lätis olnud selges langustrendis. Nakatumise tipul 30. oktoobril oli kahe nädala kumulatiivne nakatumisnäit 100 000 elaniku kohta riigis 1800, tänaseks on see langenud 795-le.

Langenud on ka positiivsete testide osakaal, mis moodustasid reedel 10,5% kõikidest tehtud testidest. Mõned nädalad tagasi olid positiivsed enam kui 20% testidest.

Surmade arv sarnast langustrendi veel jälgima hakanud pole. Reedel tuvastati 20 koroonasurma, kellest kõik olid üle 50-aastased. Vaid neli reedel hukkunud koroonapatsienti olid vaktsineerimiskuuri läbinud.

Eile teatas Läti riiklik terviseteenistus, et 60,11% riigi elanikest on vaktsineerimiskuuri nüüdseks läbinud. Käesoleva nädala esimestel päevadel kaitsepoogiti ligikaudu 10 000 lätlast päevas, millest esimesed doosid moodustasid alla kolmandiku. 40 000 lätlast on nüüdseks saanud ka vaktsiini tõhustusdoosi.

Jaga
Kommentaarid