„Proovisin infot saada, kas on mõtet üldse tulla kui üks-kaks päeva hiljaks jään. Sain jaatava vastuse. Siis oli natukene eluadminni teha,“ ütles reedel Tapal õppusega ühinenud reservväelane nooremleitnant Steven Sepp. Sepp sai enda sõnul õppusest teada kolmapäeval rongiga tööle sõites. „Lennud siia olid päris odavad ja kaitsevägi hüvitab selle ära.“

Nooremleitnant Sepp on ka varasemalt Ühendkuningriigist reservõppekogunemisele tulnud. Viimati osales ta 2019. aastal toimunud Kevadtormil. Kokku on ta praeguseks osalenud neljal reservõppekogunemisel.

„Ootan seda, et saaks üksusega kokku, et saaks asjad kätte ja saaks ka minna,“ ütles Sepp. „Mul ärevust väga ei ole. Pigem ootus näha kõiki ja hakata tegema.“

Valitsus otsustas kolmapäeval kutsuda üle 1600 reservväelase lisaõppekogunemisele Okas 2021. Kaitseväe juhataja ettepanekul kutsuti lisaõppekogunemisele 17. ja 27. pioneeripataljoni ja 191. ning 291. luurekompanii koosseisu arvatud reservväelased.

Lisaõppekogunemise Okas 21 eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine. Lisaks harjutatakse koostööd politsei- ja piirivalveametiga, keda toetatakse ajutise piiritara rajamisel. Vahetu julgeolekuoht Eestile puudub, lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja eelnevalt planeeritud.