„Esialgsetel andmetel juhtus traagiline õnnetus pimedal, valgustamata teelõigul, kus lubatud sõidukiirus on 80 km/h. Õnnetuses hukkunud mehel olid seljas tumedad riided ning paraku puudus tal ka helkur. Samuti raskendas autojuhil jalakäija märkamist vihmasadu,“ rääkis sündmuskohal käinud Tartu politseijaoskonna patrullpolitseinik Mikk Tehvan.

Sõidukit juhtinud mees oli kaine ning ta omas vastava kategooria juhtimisõigust. Juhtunu kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

„Kahjuks juhtub igal aastal mitmeid traagilisi õnnetusi, sest tumedates riietes ja helkurita jalakäija ei ole autojuhtidele õigeaegselt nähtav. Politsei tuletab kõigile jalakäijatele meelde, et pimedal ajal liikudes tuleb kanda helkurit see on kõige lihtsam viis end nähtavaks teha. Helkurit on soovitav kanda sõiduki tuledega samal kõrgusel ehk umbes 5080 cm maapinnast. Pimedal ajal maanteel liikudes tasub kanda ka helkurvesti ning lisavalgusallikana kasutada taskulampi või telefoni, et selle abil ennast autojuhtidele veelgi paremini nähtavaks teha.