Lukku läheb riik esmaspäevast kümneks päevaks ja seda seisukorda võidakse pikendada veel kord maksimaalselt kümneks päevaks. Koolid jäävad avatuks. Vaktsineerimiskohustus kehtib kõigile alates 2022. aasta 1. veebruarist, vahendab Saksa ajaleht Bild.

„Me peame tegelikkusele silma vaatama,” ütles Schallenberg vaktsineerimiskohustust põhjendades. Schallenbergi sõnul on „radikaalsete vaktsineerimisvastaste ja väheusutavate valeuudiste õhutusel” liiga vähesed end vaktsineerida lasknud, mistõttu on eriti selge: „See on rünnak meie tervishoiusüsteemi vastu.”

Tagajärjeks on tohutud inimkannatused ja ülerahvastatud intensiivraviosakonnad.

„Vaatamata kuudepikkusele veenmistööle ei ole meil õnnestunud piisavalt inimesi veenda end vaktsineerida laskma. Meetmed on vaktsineerimisvalmidust suurendanud, aga mitte piisaval määral,” ütles Schallenberg. „Me ei taha viiendat lainet, me ei taha kuuendat ja seitsmendat lainet.”

Seitsme päeva nakatumisnäitaja on Austrias ligi 1000 ja üle nädala on iga päev lisandunud üle 10 000 uue nakatumise. Haiglad on jõudmas oma võimekuse piirile. Olukord on eriti halb Salzburgi ja Ülem-Austria liidumaal, kus nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta on üle 1500.

Hiljemalt 13. detsembriks lõpeb lukustamisseisukord vaktsineeritutele, lubas Schallenberg. Vaktsineerimata inimeste jaoks see aga jätkub.

Jaga
Kommentaarid