Seehofer tegi selgeks, et Saksamaa liiduvalitsus ei ole sõlminud Valgevenega kokkulepet 2000 migrandi vastuvõtmiseks, vahendab Die Welt.

„See teade on vale,” ütles Seehofer eile Varssavis pärast kohtumist Poola siseministri Mariusz Kamińskiga.

Valgevene oli varem pakkunud Euroopa Liidule kompromissi. Minsk on valmis saatma 5000 migranti tagasi nende päritoluriikidesse, kui Euroopa Liit võtab vastu 2000 inimest, tsiteeris riiklik uudisteagentuur BelTA eile Lukašenka pressiesindajat. Lukašenka kinnitas, et tegi sellise ettepaneku Merkelile.

Seehofer ütles, et hübriidähvarduste olukordi kasutatakse alati ka valeinformatsiooni levitamiseks. „Ja üks sellisest valeinformatsioonidest oli tänasel päeval see, et Saksa liiduvalitsus olevat valmis teatud arvu nendest põgenikest Saksamaale võtma,” ütles Seehofer, kelle sõnul võttis ta viivitamatult Merkeliga ühendust ja sai teada, et see ei vasta tõele.

Seehofer tunnustas Poola tegevust Valgevenest organiseeritud migratsioonivoolu tõrjumisel. „See, mida Poola selles migratsioonikriisis teeb, on õige ja legitimiseeritud,” ütles Seehofer, kelle sõnul on see reeglitevastane migratsioon, mida organiseeritakse reetlikul viisil Valgevenest ja mida suure tõenäosusega toetab Venemaa. „See, mida Poola siin välispiiri kaitsel teeb, on kõigi huvides Euroopa Liidus ja eeskätt Saksamaal.”

Seehofer kinnitas poolakatele Saksamaa toetust. „Saksamaa seisab kindlalt Poola poolel,” teatas Seehofer oma pressiesindaja Steve Alteri vahendusel Twitteris.