Viimases „Eesti eso“ saates oli külaliseks endine Jehoova tunnistaja Margus (32), kes veetis sekti liikmena suurema osa oma elust – viieaastaselt asusid tema vanemad Jehoovat tunnistama ning ametlikult astus mees organisatsioonist välja alles eelmisel aastal.

Margus räägib saates pikalt ja põhjalikult ära oma loo. Ilmselt on paljud meist kuulnud – või isegi käes hoidnud – kurikuulsat brošüüri Vahitorn. Mis tunne on aga juba koolieelikuna käia võõraste inimeste kodudes usku kuulutamas? Margus selgitab, et paljuski tekitatakse Jehoova tunnistajatele nii-öelda sisemine süütunne. Juba koolipingis tundis ta enda sees kõikide päästmata hingede talumatut raskust. Usutööd ärgitati tegema igal võimalusel. Oma kahekümnendad eluaastad veetiski mees peaasjalikult usutööd tehes. Ta käis poole kohaga tööl, et misjonireiside eest maksta.

Kui Margus enam ametlikult Jehoovat ei tunnistanud, elas ta veel oma vanematega, kes lõpetasid päeva pealt temaga suhtlemise. See viis Marguse sügavasse depressiooni, mis tipnes suitsiidsusega – ta tunnistab, et mingil hetkel ta lihtsalt tahtis surra ja käitus seetõttu oma eluga hooletult.
  • Millises poosis lubatakse Jehoova tunnistajatel seksida?

  • Kuidas reglementeeritakse nende välimust?

  • Milline näeb välja ususekti juhtimine ja kes on hierarhia tipus?

  • Kuidas on õnnestunud Margusel oma elu jätkata, kui perekond ja ususõbrad temast lahti ütlesid?

  • Miks räägib mees nüüd kirglikult Jehoova tunnistajatele vastu?

  • Kas Margusel kadus ka usk jumalasse?


Need ja mitmed teised teemad võetakse saates arutlusse.

Kuula siit!

1x
00:00



Saatejuht: Taavet Kase
Tagasiside: eso@delfi.ee