Saksamaa teatas eile 52 826 uuest nakatumisjuhtumist viimase ööpäeva jooksul, mida on kolmandiku võrra rohkem kui nädal tagasi ja mis on uus rekord. Ööpäevaga suri 294 inimest, vahendab Reuters.

Nakatumiste kasv toimub Saksamaal halval ajal, kui Merkel on tegelikult vaid kantsleri kohusetäitja, samal ajal kui kolm erakonda püüavad pärast septembris toimunud parlamendivalimisi endiselt uut koalitsiooni moodustada.

Merkel ütles, et on vaja üleriiklikku jõupingutust ning pöördus täna kohtuvate keskvõimu ja liidumaade juhtide poole, et nad astuksid samme karmimate piirangute kehtestamiseks selle põhjal, kui palju inimesi nädalas hospitaliseeritakse.

Arutluse all olev dokument näeb Reutersi teatel ette muu hulgas vaktsineerimis-, läbipõdemis- või negatiivse testi tõendi nõudmist ühistranspordis ja töökohtades ning karmimaid piiranguid vabaajategevustele.

Lisaks sellele võidakse pikendada finantsabi ettevõtetele ja üksikisikutele 2022. aasta märtsi lõpuni.

Merkel pöördus vaktsiinivastaste poole, et nad oma meelt muudaksid, ja kutsus kiiremale tõhustusdooside süstimisele.

Saksamaal on täielikult vaktsineeritud vaid 68% elanikkonnast, mida on Lääne-Euroopa keskmisest vähem. Tõhustusdoosi on saanud 5% elanikkonnast.

Jaga
Kommentaarid