„Seda sammu pani meid astuma Lätis kehtestatud järjekordne karantiiniperiood. Soovime julgustada ettevõtjaid mitte alla andma ja tuletada meelde, et kaubanduse ülekandmine füüsilisest ruumist veebiruumi ei aita mitte ainult äri säilitada, vaid ka laiendada. Praegu tunnetame suurt ärihuvi meie e-müügiplatvormi vastu just Lätis, kuid langetame künnist ka teiste Balti riikide müüjate jaoks, kes soovivad liituda meie kaubanduskeskustega internetis,“ ütles PHH Groupi juht Dainius Liulys.

PHH Groupi praktika näitab, et edu on saatnud paljusid müüjaid, kes liitusid grupi juhitava e-müügiplatvormiga eelmise karantiini ajal.

„Näeme mitmeid ärisid, kes alustasid kauplemist e-kaubanduskeskuses Leedus, laienesid Lätti ja Eestisse ning suurendasid müüki 50 protsenti ja enamgi. Viimase karantiini ajal käivitunud e-kaubanduse kasv pole kaugeltki haripunkti saavutanud. Kasvame jätkuvalt edukalt kõigis Balti riikides ja soovime oma edu jagada veelgi laiema müüjate ringiga,“ rääkis Liulys.

PHH Groupi andmetel kasvavad eeloleval jõuluperioodil läbimüügid e-platvormidel umbes kaks kuni kolm korda. 2021. aasta viimase kolme kuu ehk oktoobri, novembri ja detsembri jooksul plaanib ettevõte saavutada Balti riikides müügikäibe 80 miljonit eurot. „Arvud on tõesti muljetavaldavad. Need näitavad, et e-kaubanduses on ruumi kõigile, kõik võivad siin töötada ja raha teenida. Eriti kui on võimalus kaubelda mitmel turul korraga,“ märkis Liulys.

PHH Group vähendab e-kaubandusse sisenemise barjääri nii finantstingimuste leevendamise kui ka muude meetmetega. Igale müügiplatvormidega liitunud kauplejale soovitab PHH Group personaalse müügijuhi, kes saadab algajat kauplejat kogu teekonna jooksul — alates müügi käivitamisest kuni selle eduka väljaarendamiseni.

Samuti ergutab ettevõte e-kaubandust proovima ja selle võimalustega tutvuma läbi koolituste. PHH Group korraldab tasuta e-kaubanduse koolitusseminaride sarja Learning Fridays. Koolitustel on kõigil võimalus õppida, kuidas kasutada e-kauplemisplatvormi ning süvendada enda e-äri teadmisi: mida on vaja edukaks müügiks, kuidas rohkem müüa, millised on töö eripärad erinevatel turgudel jne.

„Oleme e-kaubanduses tegevad juba 14 aastat. Alustasime ühest e-kauplusest Leedus, oleme laienenud teistesse riikidesse ja tegutseme nüüd e-kauplemisplatvormina Baltikumis. Taoline e-ärimudel juurdub kogu maailmas üha rohkem. Oleme kogunud väga palju teadmisi ja kogemusi, mida tahame jagada. Mida rohkem on meie piirkonnas edukaid ettevõtteid, seda parem on kõigil elada,“ lisas Dainius Liulys.

Suurim e-kaubanduse ettevõte PHH Group moodustati ettevõtte Pigu.lt ühinemisel Soome kaubandusgigandiga Hobby Hall. PHH Group haldab e-kauplusi ja kauplemisplatvorme Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus. Grupi poolt hallatavatel e-kauplemisplatvormidel kaupleb üle 4000 müüja ja kaubavalikus on üle 2 miljoni kauba. Külastajate arv küündib aastas ligikaudu 145 miljonini.

Jaga
Kommentaarid