Mitmed keskkonnaministeeriumi töötajad said Möldri ministriameti mahapanekust teada alles eile. Mölder tõdeb, et tervislikel põhjustel tagasiastumine võis tulla ametnikele üllatusena. “Need teemad, miks ma täna tagasi astun, on seotud minu isikliku elu ja tervisega. Ma arvan, et üks põhjus on, et ma ei ole suutnud tööalast ja eraelulist tasakaalu leida ja ilmselgelt tööpäevad on üsna intensiivsed,” ütles Mölder. Tema hinnangul on tal kõige mõistlikum ministritool vabastada.

Jüri Ratase sõnul käisid uue keskkonnaministri arutelust läbi mitmed nimed. “Kindlasti käisid ka paljud nimed läbi enne Erki Savisaart, aga kui me räägime, kellega me jõudsime nii lähedale, siis see oli Erki Savisaar,” ütles Ratas. Seda, kes need teised nimed olid, Ratas avaldada ei soovinud. Enda nimi Ratase sõnul ministrikoha arutelust läbi ei käinud, kuigi keskkonnavaldkond on talle südamelähedane.

Jüri Ratase sõnul ei plaani keegi Keskerakonna ministritest lisaks Anneli Otile ja Tõnis Mölderile ministrikohalt tagasi astuda.


Erki Savisaar ütles veel kolmapäeva hommikul “Terevisioonis”, et tema ei tea ministriasjast midagi. Tegelikult oli kokkulepe Jüri Ratasega sõlmitud juba esmaspäeval. “Nõusolek, et Jüri Ratas võib mind kandidaadina Keskerakonna juhatusele tutvustada, sai ikkagi tehtud esmaspäeval,” ütles Savisaar.

Tõnis Mölder jätkab enda sõnul tööd riigikogus, kuid kindlat komisjoni ta veel öelda ei osanud. “Ma olen valmis töötama kõikides parlamendi komisjonides, kus erakond näeb minul positsiooni ja kohta, kus minu kogemusi saab positiivses mõttes ära kasutada,” märkis Mölder ning lisas, et talle on südamelähedased keskkonna ning sotsiaalvaldkonna küsimused.

Ka oma ühe töövõiduna toob Mölder välja metsanduse valdkonna, täpsemalt metsanduse arengukava edasi liikumine. “See on üks väga selge märk, et see teema oli minu jaoks prioriteet,” märkis Mölder.

Uueks keskkonnaministriks saav Erki Savisaar sõnas pressikonverentsil, et püüab teha tööd nii hästi, kui oskab, kuid saab anda oma tegevusest rohkem teada siis, kui tööga alustab.
Jüri Ratas märkis, et Savisaar juhtis aastatel 20192021 riigikogu keskkonnakomisjoni ja eelmisel aastal Balti Assamblee keskkonnakomisjoni, lisaks oli Savisaar Eesti vesinikustrateegia üks algatajatest ning eelmises Tallinna linnavolikogu koosseisus töötas keskkonnakomisjonis.