Ametlikult kinnitamata andmetel saab uueks keskkonnaministriks riigikogu rahanduskomisjoni esimees Erki Savisaar, vahendab ERR.

Miks aga Mölder lahkub? Allikad on Delfile viidanud, et põhjus võis Mölderil olla isiklik, mitte laiem otsus partei või koalitsiooni tasandil.

Väited, et Mölderist saab Aafrikas Nairobis ÜRO keskkonnaassamblee Eesti esindaja ja ka selle asepresident, ei vasta tõele, kinnitas Delfile ministeeriumi kõneisik Tiina Reinart.

Uudise võimalikust tagasiastumisest paiskas eile kella 18.30 paiku avalikkuse ette ERR. Kõik suuremad väljaanded on seepeale proovinud Mölderiga otse ühendust saada, ent ta pole kõnedele vastanud.

Küll aga leidis ta hilisõhtul aega, et Facebookis pikalt kommenteerida poliitkontekstis sootuks kõrvalist teemat. "Osalesin täna Enefit 280 pürolüüsitehasele nurgakivi asetamise tseremoonial. Eesti Energia on alustanud Ida-Virumaal põlevkivienergeetikast ülemineku järgmise arenguetapiga," seisis ta postituses. Selle all torkas üks kommentaator: "Mis homme plaanis?"

Möldri nõunik Riho Nagel sõnas teisipäeva õhtul Delfile napilt, et ta ei saa praegu kinnitada ega ka ümber lükata väidet Mölderi tagasiastumisest.

Kell 19.16 saatis Keskerakonna pressiesindaja teate, kus märkis, et Mölder teeb homme kell 11 büroos avaliku pöördumise, mida ajakirjanikud on oodatud kajastama.

Jaanus Karilaid rääkis Delfile, et tema teada teeb homme poliitilise avalduse ka erakonna juht Jüri Ratas.

Viimane kinnitas Delfile ja Päevalehele, et poliitilist avaldust on temalt tõesti oodata. Selle sisu ja Mölderi võimalikku tagasiastumist keeldus ta kommenteerimast.

Mölder on Keskerakonna liige alates 7. aprillist 2008. Ministritoolile sai ta käesoleva aasta jaanuari lõpus.