„...On fikseeritud erivahendite ja lahingumoona kasutamine Poola jõustruktuuride esindajate poolt relvastamata inimeste vastu Valgevene poolel. Seda ei saa hinnata muuks kui vägivaldseks tegevuseks isikute vastu, kes viibivad teise riigi territooriumil. Valgevene pool algatab selle intsidendi uurimise,” teatas piirivalvekomitee Interfaxi vahendusel.

Valgevene piirivalvekomitee teatas, et täna keskpäeval olukord põgenikelaagri juures Bruzgi piiripunktis teravnes. „Mõned mehed välismaalaste hulgast, kes olid viidud meeleheitele väljakannatamatutest tingimustest, milles on viimastel ööpäevadel viibinud nii nad ise kui ka nende perekonnad, võtsid ette katse tungida Poola territooriumile,” teatas Valgevene piirivalvekomitee. „Seetõttu püüdsid nad demonteerida tõkkeid Valgevene ja Poola piiril.”

Valgevene piirivalvekomitee sõnul asuvad tõkked Poola territooriumil, mistõttu ei ole Valgevene piirivalvuritel seaduslikku õigust sellele läheneda.

„Et migrante tagasi tõrjuda, kasutas Poola pool pisargaasi. See ajas põgenikud veel rohkem vihale ja nad hakkasid loopima jõustruktuuride esindajaid kividega, kaigastega, kõigega, mis kriitilisel hetkel kätte sattus, sealhulgas jalatsitega. Vastuseks suunas Poola pool relvastamata põgenikele veekahuri joa ja kasutas šokigranaate,” teatas Valgevene piirivalvekomitee.

Poola võimude sõnul loopisid šokigranaate hoopis migrandid, kes olid need saanud Valgevene piirivalvuritelt.