Takso, milles oli üks reisija, peatus eile vahetult enne kella 11 kohaliku aja järgi, kui pidi algama üleriiklik vaikusehetk sõdades hukkunute mälestuseks, ja plahvatas. Reisija tunnistati surnuks kohapeal ja tema isikut ei ole veel kindlaks tehtud. Meessoost juht sai vigastada ja on stabiilses seisundis haiglas, vahendab BBC News.

Terrorismivastase politsei loodeüksuse detektiivid teatasid, et Liverpooli Kensingtoni piirkonnas peeti kinni kolm meest vanuses 29, 26 ja 21 aastat.

Plahvatuse põhjuse asjus on kõik võimalused avatud ja tehakse koostööd Merseyside’i politseiga. Abiks on ka Suurbritannia sisejulgeolekuteenistus MI5.

Relvastatud politseinikud on viinud läbi reide Rutland Avenuel Sefton Parki lähedal ja Boaler Streetil Kensingtonis. Politseinikud jäid Rutland Avenuel asuva maja juurde valvesse. Kohal olid politsei läbirääkijad ja tuletõrje ning elanikke on evakueeritud.

Taksojuhti nimetatakse kangelaseks, sest ta hoidis ära võimaliku „kohutava katastroofi”, teatas Liverpooli linnepea Joanne Anderson.

Anderson ülistas taksojuhti David Perryt auto uste lukustamise eest enne plahvatust.

„Taksojuhil õnnestus kangelaslikult ära hoida võimalik absoluutselt kohutav katastroof. Me teadsime, et taksojuht tõusis esile, taksojuht lukustas uksed. Meie tänud lähevad tall,” ütles Anderson.

Andersoni sõnul ei saanud Perry eluohtlikke vigastusi ning on stabiilses seisundis ja paraneb.