Lisaks käsitlevad Balti riigipead olukorda Euroopa Liidu ja Valgevene piiril ka veebikohtumisel Poola presidendi Andrzej Dudaga. Kohtumise järel toimub pressikonverents, mis algab 14.20.

"Balti riikide presidendid kohtuvad regulaarselt, et arutada omavahelist koostööd. Selleaastase kohtumise fookuseks pidi olema rohepööre ja kliimaeesmärkide täitmine, kuid nüüd on kohtumise põhirõhk nihkunud regionaalsele julgeolekule ning Valgevene hübriidrünnakule," ütles presidendi välisnõunik Celia Kuningas-Saagpakk enne kohtumist.

"Seetõttu on kohtumisele kaasatud ka Poola president. Lukašenka režiim peab mõistma, et selline küüniline migrantide ära kasutamine Euroopa Liidu survestamiseks ei anna tulemusi," rääkis president Alar Karise välisnõunik.

Eesti, Leedu ja Läti riigipea allkirjastavad täna Vilniuses ka Balti riikides kliimaneutraalsuse eesmärkide saavutamise deklaratsiooni ning annavad ühise pressikonverentsi. Läti ja Eesti president külastavad veel Vilniuse ülikooli, kus tutvuvad Leedu-Poola väejuht Jonas Karolis Chodkevičiusele pühendatud näitusega, Balti riikide ajalooliste dokumentidega ning kohtuvad rektoraadi ja Balti keelte ja kultuuri instituudi esindajatega. President Karis kohtub ka Vilniuse ülikooli eesti keele õppejõuga ja tema tudengitega.

Eesti riigipea jõuab Eestisse tagasi täna õhtul.