Migrantide grupp murdis läbi Valgevene-Poola piiril olevatest kaitserajatistest ning sisenes Starzyna küla lähistel Poolasse, vahendab Reuters. Piiriületus toimus laupäeva õhtul veidi enne kella viite, avaldas politseiesindaja Twitteris.

Poola piirivalveameti esindaja Katarzyna Zdanowics sõnas riigitelevisioonikanalile PAP, et migrandid püüti Poola sõjaväelaste poolt kiiresti kinni ning toimetati tagasi piirile.

Kokku tuvastas Poola piirivalve laupäeval 233 ebaseaduslikku piiriületuskatset. Piirivalveameti sõnul on nad valmis "järgmiseks suureks katseks" migrantide poolt üle piiri tulla.

Valgevene sagedased hübriidrünnakud Poola piiril jätkuvad. Poola eriteenistuste esindaja Stanislaw Zaryn avaldas täna Twitteris, et Valgevene ehitus -ja tööstusettevõtetest on hakatud piirile tooma kive ning killustikku. Ilmselt on eesmärk neid jagada migrantidele, et need kividega Poola piirivalvajaid loobiksid. Täna on seni teadolevalt leidnud aset ka juba kaks intsidenti, kus üle piiri on kividega loobitud Poola politseinikke - kergelt vigastada on saanud ühe politseiniku kiiver ning üks politseiauto.