Poola piirivalvuri sõnul, kes öisest rünnakust Twitterisse video postitas, proovisid Valgevene sõdurid öösel maha võtta Poolaga piirnevat piiritara. Osad rünnakust osa võtnud Valgevene sõdurid kasutasid tema sõnul valgustehnikat ja lasereid, et Poola piirivalvureid pimestada. Samal ajal läksid teised maa seest välja kiskuma piiriposte ning masinatega üle sõitma okastraataiast.

Rünnaku ajal viibis ligi 100 Valgevene võimude poolt pipragaasiga varustatud migranti ootel, olles valmis mahamurtud piirist läbi tungima, vahendab TASS.

Vaata sotsiaalmeediasse postitatud videot rünnakust:


Nii nagu kõik teisedki senised katsed Poola piirist läbi tungida, luhtus seegi. Ainuüksi reedel tuvastati kokku 219 ebaseaduslikku katset Poola siseneda.
Poola siseminister Mariusz Kaminski sõnas täna raadiokanalile RMF, et Varssav kaalub erinevaid meetmeid Valgevene võimu survestamiseks kriisi lõpetama. Ta tõi survestamisvõimalustena välja Valgevenega piiripunktide lõpliku sulgemise ning rongiühenduste katkestamise riigiga. Minister rõhutas, et Valgevene on transiitriik Hiinast toodavatele kaupadele ja hoiatas Valgevenet, et too võib end lisaks poliitilisele isolatsioonile leida ka majanduslikust suluseisust.