Võrklaeva sõnul saatis ta reede õhtupoolikul fraktsiooni liikmetele kirja, et arutada erinevaid mõtteid seoses Andrus Ansipi kriitilise intervjuuga Kaja Kallase ja erakonna suunal.

"Mõtted on need, et mis on koguaeg olnud. Meie poliitika koroonakriisi lahendamisel on olnud see, et hoida ühiskond avatuna ja teha võimalikult palju vaktsineerimisi. Ühiskonna avatuna hoidmisega tagada see, et majandus oleks avatud, et koolid oleksid lahti. See on olnud see idee ning seda on meie valitsus edukalt ellu viinud ning selles osas on meil koguaeg üksmeel olnud. Hoolimata sellest, et väljastpoolt on tulnud selleks palju kriitikat ning erinevaid mõtteid sulgemisteks," rääkis Võrklaev.

Võrklaev kinnitas ka, et fraktsioonis on täielik üksmeel avatuse osas.

Mis puutub erakonna juhi võimalikku vahetusse, siis fraktsiooni esimehe sõnul on Kallasel nii erakonnas kui fraktsioonis endiselt suur toetus.

"Ma ei pea tegelikult õigeks seda, et avalikult üksteist halvustame. Kui meil on häid ettepanekuid ja häid mõtteid, on kõigil vaba voli neid ütlema tulla," rõhutas Võrklaev Ansipi sõnavõtule viidates.

Rääkides vaktsiinikahjustuste fondist arvas Võrklaev, et fond tuleb kiiremini, kui 2024. aastaks planeeritud patsiendikindlustuse seadus. Ta rõhutas, et tegelikult oli ametlikult fondi loomine päevakorras esimest korda alles valitsuse eilsel istungil. Sestap pole ka kõik detailid veel selged.

Vaata rohkem videost!

Europarlamendi saadik, Eesti pikaaegseim peaminister Andrus Ansip ning tema erakonnakaaslasest valitsusjuht Kaja Kallas on viimasel ajal avalikult sõnelema sattunud. Täna sai Vilja Kiislerile antud intervjuus selgeks, mis värvi kass on nende vahel läbi jooksnud.

Muuhulgas ütles näiteks Ansip viitele Kaja Kallase viimastele hirmutamistele EKREga, et "vaid isekas mõisapreili arvaks, et kogu elu tiirleb ümber tema."