Prokuratuuri hagis „on märgitud, et õiguskaitsekeskuse materjalides väidetavalt „on olemas rahvusvaheliste terroristlike ja ekstremistlike organisatsioonide Hizb ut-Tahrir al-Islami, Tabligi Jamaat, At-Takfir Wal Hijra ning ekstremistlike organisatsioonide Artpodgotovka ja Jehoova Tunnistajad liikmete tegevuse õigustamise tunnused””, teatas Memorial, vahendab Interfax.

„Osutatud organisatsioonide tegevust kujutatakse nimetatud materjalide autorite poolt õiguspärase ja lubatuna ning nende tegevusest osavõttu usuvabaduse õiguse realiseerimise ühe vormina... Antud materjalid on suunatud sellele, et määramata isikute ringil kujuneks ettekujutus terroristliku ja ekstremistliku tegevuse ning nimelt rahvusvaheliste ekstremistlike ja terroristlike organisatsioonide ja selles osalemise lubatavusest,” vahendab Memorial katket prokuratuuri hagist.

Prokuratuur leiab veel, et Memorial on süstemaatiliselt varjanud informatsiooni välisagendi funktsiooni täitmise kohta, millega rikkus Venemaa konstitutsiooni, inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni, üldsist inimõiguste deklaratsiooni ning lasteõiguste konventsiooni.

Memorial on Venemaa üks vanemaid inimõigusteorganisatsioone, mis tegeleb Nõukogude Liidu ja tänapäeva Venemaa poliitiliste repressioonide uurimisega.