Foorumil kõnelevad teiste seas ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron, USA asepresident Kamala Harris, Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen, Kanada peaminister Justin Trudeau, aga ka näiteks Microsofti president Brad Smith ja YouTube'i tegevjuht Susan Wojcicki.

„Meil on aina enam üleilmseid väljakutseid nagu näiteks kliimamuutused, pandeemia, ränne või digipööre, mis vajavad ühist vastust ning rohkem rahvusvahelist koostööd. Vabariigi presidendi osalemine rahukonverentsil ja UNESCO aastapäeva tähistamisel on oluline, et Eesti sõnumid ja panus leiaksid nende ühiste väljakutsete arutelul paremat kõlapinda,“ sõnas presidendi välisnõunik Celia Kuningas-Saagpakk.

Välisnõunik tõi esile, et sel aastal keskendub foorum koroonapandeemiast mõjutatud rahvusvahelisele koostööle ning käsitleb lõhesid, mis ohustavad pandeemiast taastumist. Alateemadena on esil tervise, digitehnoloogia, keskkonna ja majandusliku taastumisega seonduvad küsimused.

President Karis osaleb täna rahufoorumi avatseremoonial ning võtab president Macroni kutsel osa rahufoorumi raames toimuvast digiteemadele keskenduvast kõrgetasemelisest kõrvalüritusest ning osaleb homme küberjulgeoleku teemalisel paneelarutelul.

Vabariigi president osaleb homme Ühinenud Rahvaste Hariduse, Teaduse ja Kultuuri Organisatsiooni (UNESCO) 75. aastapäeva pidulikul tähistamisel, kus ta esineb sõnavõtuga.

Veel külastab riigipea homme Pariisis asuvat maailma suurimat idufirmade inkubaatorit Station F. Selle avas 2017. aastal Prantsusmaa president Emmanuel Macron. Keskus on koduks umbes tuhandele idufirmale ja alustavale ettevõttele

Pariisi rahufoorum on Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni poolt 2018. aastal käivitatud algatus, mis toob kokku maailma riikide liidrid ning rahvusvaheliste organisatsioonide juhid, et otsida koos lahendusi tänastele proovikividele.

President Karis jõuab Eestisse tagasi laupäeval.