Kui tavapäraselt on aastavahetuspidude naelaks kesköine ilutulestik ja klaas vahuveini, siis tänavu võib see avalikel pidudel nihkuda kõik tunni võrra ettepoole ehk uus aasta algab "Moskva aja" järgi, vahendab ERRi portaal.

Nimelt tuleb valitsuse seni kehtiva korralduse alusel lõpetada kõik avalikud üritused hiljemalt kell 23 ning see kehtib 10. jaanuarini.

Hotellid, restoranid ja baarid, kes aastavahetuspidusid korraldavad, ei julge tänavuse peo detaile paika panna, sest ootavad, kas valitsuselt tuleb pidude lõpuaja või külaliste arvu kohta uusi piiranguid või leevendusi.

"Oleme planeerinud aastavahetuspidusid klausliga, et need toimuvad kella 23-ni. Oleme oma kommunikatsioonis rõhutanud, et saab tulla välja, nautida programmi ja pakume väga head maitseelamust, nauditavat taustamuusikat," kirjeldab Tartu hotellide Lydia ja Dorpat müügi- ja turundusjuht Angela Järg.

Kui piirang jääbki paika, peavadki aastavahetuspeod kella 23-ks ära lõppema ning uue aasta tegelikuks alguseks jõuab ühistranspordiga veel koju tagasi minna. See aga ei pruugi olla võimalike külastajate jaoks piisavaks argumendiks, et üldse avalikule peole raha kulutama hakata. Seetõttu ootavad üritusturundajad valitsuselt konkreetset sõnumit, mida uusaastapidudeks välja lubada saaks, sest nende majandustulemused sõltuvad jõulu- ja aastavahetuspidudest olulisel määral.