„Lukašenka kasutab migrandikriisi, et paigutada Euroopa Liidu territooriumile sõjalise kogemusega inimesi, kes on Valgevenes täiendavalt välja õpetatud terroriaktide läbiviimiseks,” ütles Latuška.

Latuška sõnul viib Lukašenka järgmiseks asja relvastatud konfliktini EL-i piiril ja enne seda maalib ta maailmale pildi humanitaarkriisist, milles tuleb süüdistada eurooplasi.

„See on nagu natsipropaganda,” hindas Latuška.

Latuška väitel on alates juulist Valgevenesse toodud hoolikalt valitud sõdureid. Nende väljaõpe toimub väidetavalt Opsa külas Valgevene loodeosas asuvas baasis, mis kuulub Valgevene piirivalvekomitee eriosakonnale. Latuška sõnul osalesid väljaõppel Valgevene eriüksuslased brigaadist, mis võitles 1980. aastatel Afganistanis, ning Venemaa sõjaväeluure GRU esindajad.

„Baasis on välja õpetatud iraaklasi, nüüd Tadžikistani territooriumilt toodud afgaane, kellel on lahingukogemus. Loomulikult ei ole neid kümneid inimesi, need on üksikud inimesed,” ütles Latuška. „Nad valmistuvad relvastatud kokkupõrkeks Valgevene piiril Euroopa Liiduga.”

Endine Valgevene poliitik ütles, et sai selle informatsiooni kõrgetasemelistelt allikatelt Valgevene luureteenistustes ja need inimesed riskivad oma eluga.