Intervjuus Vene väljaandele Natsionalnaja Oborona ähvardas Lukašenka, et praegune vastasseis võib jõuda kriitilisse faasi. “Võidakse korraldada igasuguseid provokatsioone, olen juba hoiatanud Valgevene armeed, et nad valvsad oleksid,” rääkis riigipea.

Lukašenka sõnul kasutavad EL-i õiguskaitseorganid piiride kaitseks ülemäärast jõudu. “Meie ei tulista üle inimeste peade, me ei lennuta neist helikoptereid üle,” ütles Lukašenka. Sotsiaalmeedias on täna ilmunud mitu videot, kus näeb Valgevene relvajõudude liikmeid üle sisserändajate peade tulistamas.

Lukašenka lisas, et sellist käitumist võis lääneriikidelt oodata. “Nad on alati olnud sellised,” märkis riigipea. “Kas meie oleme sõdu alustanud?” Ta nentis, et praegune olukord pole õnneks võrreldav sellega, mis tehti Valgevenega Esimese ja Teise maailmasõja käigus.

Presidendi sõnul on kogu olukord korraldatud Euroopa riikide siseprobleemidelt tähelepanu kõrvale juhtimiseks. “Poolas, Leedus… Vaadake Saksamaad ja niinimetatud võimuvahetust. Vaadake Ühendkuningriiki, Prantsusmaad, seal on palju probleeme. Meie omad pole nendega võrreldes midagi. Rahvas on rahulolematu. Mida selle vastu teha? Saab öelda, et keegi teine on idioot ja tõbras, kes plaanib näiteks homme Poolat rünnata. Me ei kavatse kunagi Poolat rünnata, meile piisab meie territooriumist. Aga nemad unistavad kogu meie oma võtmisest.”