Ta rääkis Delfile, et viimase kahe nädala jooksul on haigusjuhtumite arv võrreldes varasemaga 10 protsenti vähenenud.

Lisaks nakatumiste langusele on ka haiglaravi vajavate inimeste arvus väike langus. "Paraku suremuse statistika reageerib kõige viimasena muudatustele ning seetõttu ei ole suremuses hetkel veel langust näha," ütles Fischer.

Tema sõnul peab teadusnõukoda veel arutama, mida nad soovitavad valitsusele, ent ütles, et hetkel kindlasti ei soovita nad lõdvendada olemasolevaid piiranguid.

"Ma olin natuke skeptiline, kui palju olemasolevad piirangud aitavad, aga paistab küll, et juba on kasu olnud. Arvan, et inimesed on võtnud sõnumit tõsiselt ja vähendanud lähikontakte," ütles Fischer.

Ta kinnitas, et teadusnõukoja varasemalt tehtud soovitused jäävad veel jõusse. Näiteks hiljuti soovitati, et kui üks pereliige on koroonasse nakatunud, siis ka vaktsineeritud pereliikmed võiksid paariks päevaks jääda koju isolatsiooni.

"Täiendavalt suuremaid sulgemisi ei peaks hetkel hakkama rakendama, vaid tuleks olukorda jälgida, kas langus jääb languseks," sõnas ta. Fischeri sõnul tulevad täiendavad piirangud kõne alla siis, kui nakatumisnäitaja on kindlal tõusuteel.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus 948 positiivset testitulemust, viimati oli positiivsete testitulemuste arv kolmekohaline 17. oktoobril. Rekordiline 2306 positiivset testi tuvastati 2. novembril.

Jaga
Kommentaarid