Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Andrei Korobeinik leidis, et peaministri tööle antud rekordilisest negatiivsest hinnangust suurem probleem on madal vaktsineerimise tase.

"Oma reedeses pöördumises andis Kaja Kallas teada, et vaktsiinikahjustuse fondi loomist ta ei toeta, kuna see annab inimestele vale signaali. Inimesed saavat tema sõnul sellest nii aru, et vaktsiinikahjustuste fondi olemasolu tähendab automaatselt seda, et olemas on kahjustused ja vaktsiini teha ei tasu. Enda arvamust põhjendas valitsusjuht anonüümsete käitumisteadlaste soovitusega," ütles Korobeinik Keskerakonna pressiesindaja vahendusel saadetud pressiteates, vahendas ERR.

"Reaalsus on aga see, et inimeste intellektuaalne võimekus võib tõepoolest erinev olla, kuid üldiselt ei maksa kõiki vaikimisi lollideks pidada, olgu tegemist käitumisteadlase või peaministriga. Vaktsiin on ravim ja ravimitel on kõrvalmõjud. Seda teavad kõik ka siis, kui vaktsiinikahjustuste fondi Eestis pole," kommenteeris Korobeinik.

Korobeiniku sõnul viib tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) vaktsiinikahjustuste fondi idee järgmisel nädalal valitsuse arutelule. "Ma väga loodan, et suudame sellega maksimaalsel kiirusel edasi liikuda," lisas Korobeinik.

Jaga
Kommentaarid