Astroworldi muusikafestivalil USAs Houstonis hukkus reede õhtul vähemalt 8 inimest. Vigastatuid on üle 300, vahendab CNN.

Õnnetus juhtus festivali korraldaja ja peaesineja Travis Scotti esinemise ajal. Teadete põhjal soovisid lava ette pääseda lavast kaugemal asuvate piletitega festivalikülastajad, kes ühel hetkel alustasid selleks koordineeritud tormijooksu. Väidetavalt oli Scott neid julgustanud turvaprotokolle eirama ja barrikaade ületades lavale lähemale liikuma.


Travis Scott ei ole juhtumit senini kommenteerinud. Küll aga on ta saamas tulist kriitikat sotsiaalmeedias. Meenutatakse sarnast juhtumit 2015. aastast, mil Scott pärast Lollapalooza festivalil esinemist arreteeriti rahva õhutamise ja ohtu seadmise eest. Selgi korral oli ta kutsunud festivalikülastajaid üles ohutusnõudeid eirates lava ette trügima.


Õnnetuse järgselt seati festivalipaiga lähedale välihaigla, kuhu seni on toimetatud üle 300 kannatanu. Kontserdil osales ligi 50 000 külastajat.

Täiendatud: Astroworldi muusikafestival andis oma ametlikul instagramikanalil teada, et festivali teine toimumispäev jääb ära. Postituses avaldatakse kaastunnet hukkunutele ja nende lähedastele ning kinnitatakse, et festivali korraldajad teevad ametivõimudega igakülgset koostööd.