"Üks noormees hõikas kohe: "Alar Karis on see ju, meie president!" - lastel oli kõik teada. Eks õpetajad rääkisid temast põhjalikult ilmselt siis, kui presidendist portreesid joonistati," kirjeldas esimest üllatusmomenti viie-kuueaastaste poolt Pääsusilma lasteaia juhataja Leelo Suidt.

Ta tunnistas, et külaskäik oli ootamatu (polnud ju mingit eelnevat teavitust riigipea külaskäigu kohta tulnud), ent siiski mõnel määral ka oodatav - just hiljuti võeti ühes rühmas käsile värskest presidendist oma käega portreejoonistuste loomine.

"Valisime välja viis portreed, panime need ümbrikusse ja saatsime otse presidendi postkasti," sõnas Suidt. Tegemist on väga eksklusiivse kraamiga - ka lasteaial endal pole ühtki jäädvustust neist piltides talletatud, Karisele pandi posti ainueksemplarid.

Presidendi külaskäigu eesmärgiks oligi tänada väikseid kunstnikke, kes riigipeast vahvad portreepildid tegid.

Esimene sisevisiit lõunapiiri äärde

President Alar Karis on täna ja homme oma ametiaja esimesel sisevisiidil Valgamaal, arutamaks vallavanemate ja volikogu esimeeste, meedikute ning koolijuhtidega tervisekriisiga toimetulekut.

„Soovin presidendina külastada esimesena just Valgamaad, et arutada pealinnast ühes kaugeimas maakonnas kohaliku elu edenemist ning sealseid murekohti. Ajuti tundub mulle, et Valgamaa on ebaõiglaselt kõrvale jäätud, unustatud,“ ütles president Karis. „Muidugi jätab oma märgi sellele sõidule tervisekriis, mille mõju on tunda väga tugevalt ka Valgamaal, kus arstid teevad tublit tööd, et viirust ohjeldada. Tahan kohapeal aru saada, miks on Valga valla vaktsineerituse tase madalam kui kõrval asuvates Tõrva või Otepää vallas. Samuti soovin kuulda, kuidas edeneb Valga koolides keelekümblus ning ka venekeelsetest kodudest pärit noorte lõimumine eesti kooli,“ lausus riigipea.

Visiidi jooksul soovib president kohtuda nii Valga, Tõrva kui ka Otepää vallajuhtidega. Lisaks sellele pandi plaani kohtumine ka sealsete tervishoiutöötajate, koolipeade, päästeametnike ja põllumajandusettevõtjatega.