Kui rääkida küttest, siis on soojuspump üks mugavamaid ja lihtsamaid variante vahetada majapidamises tavalised elektriradiaatorid või õlikatel kaasaegse küttesüsteemi vastu. Olgugi et energiakulu mõttes ökonoomne soojuspump kasutab oma töös samuti elektrit, teeb ta seda siiski kordi efektiivsemalt ja säästlikumalt kui tavaline elektrikonvektori tüüpi radiaator või elektriline õliradiaator, milliseid leidub meie kodudes veel hulgaliselt. Nii et soojuspump on igal juhul tasuv investeering!

Lihtne paigaldada

Erinevalt radiaatoritest, mis annavad iga sisse pandud energiaühiku kohta vastu sama hulga soojust, on kvaliteetne õhksoojuspump – sõltuvalt tingimustest – elektrienergia soojuseks muutmisel vähemalt üle viie korra efektiivsem.

Õhksoojuspumba efektiivsus sõltub suuresti välistemperatuurist. Näiteks väga külma ilmaga, kui välistemperatuur langeb alla 25 miinuskraadi, on kasuteguri langus nähtav. Sellegipoolest on kvaliteetsed õhksoojuspumbad ka sedavõrd madalate temperatuuride juures oluliselt säästlikum küttelahendus, kui muuta elekter radiaatorites otse soojusenergiaks.

Kõige lihtsam on asendada tavalised elektriradiaatorid õhk-õhk-tüüpi soojuspumbaga. Õhk-õhksoojuspump on ideaalne lahendus renoveeritavates hoonetes, kus on olemas alternatiivne kütteliik, näiteks ahjud ja tarbeveeboiler, mida õhk-õhksoojuspumbaga kombineerides saab kokku praktiliselt täiusliku küttelahenduse. Seega on õhk-õhksoojuspump üks lihtsamaid võimalusi kaasajastada oma küttesüsteem säästlikumaks ja tänapäevasemaks.

Või siis näiteks õhk-vesi-tüüpi soojuspump, mis kütab korraga nii kodu kui ka kodust tarbevett ja on seetõttu eriti ökonoomne kaks ühes lahendus. Õhk-vesisoojuspumba saab edukalt väikese ja mitte väga kalli ümberehitusega integreerida juba hoones kasutusel olevasse vesipõrandakütte või vesiradiaatorite küttesüsteemiga.

Iseenesest on keskkonnasõbralik õhk-vesisoojuspump meie kliimas täiesti sobilik ka terve hoone või konkreetsete ruumide peamise kütteallikana kasutamiseks ja täiendavalt toetavat kütteallikat polegi alati selle kõrvale vaja.

Soojuspumba efektiivsus

Soojuspumba hind sõltub selle võimsusest ja tüübist: mida suurem on kütmist vajavate ruumide pind, seda võimsam peab seade olema ning seda kõrgem on ka sobiliku soojuspumba hind. Igal juhul on soojuspumpade eelis mitme teise küttelahenduse ees suhteliselt soodne soetusmaksumus, paigalduseks vajalike ehitustööde lihtsus ja väikesed hoolduskulud.

Liialt väikese või liiga suure võimsusega soojuspumba kasutamine ei anna maksimaalset võimalikku säästu, mida on võimalik saavutada optimaalse võimsusega soojuspumpa kasutades.

Sestap tasub enne lõpliku valiku langetamist koostada põhjalik soojuspumpade võrdlus, kus on arvesse võetud erinevaid tegureid, nagu hoone soojapidavus, pindala, ventilatsioon jne. Koostöös spetsialistiga leitakse hoone soojuskoormus ning vastavalt sellele valitakse optimaalse võimsuse ja funktsioonidega soojuspump.

Soojuspump kütab targalt

Moodsad soojuspumbad, nii õhk-vesisoojuspumbad, maasoojuspumbad kui ka õhk-õhksoojuspumbad, on varustatud kõrgeimal tasemel automaatikaga, mis võtavad arvesse mitmeid erinevaid parameetreid, nagu välis- ja sisetemperatuur ning küttevajaduse planeerimine sõltuvalt kellaajast ja nädalapäevast.

Intelligentne ja paindlik süsteem kütab ruume vastavalt etteantud parameetritele just siis, kui seda on tarvis, ja hoiab elektrit kokku siis, kui vajadus ruume meeldivalt soojana hoida otseselt puudub – näiteks kodust pikaks ajaks ära minnes või maakodus, kus pidevalt kohapeal ei viibita.

Soojuspumpade kohta saab kõige adekvaatsemat infot, kui pöörduda otse soojuspumpasid pakkuva ettevõtte Bestair poole. Bestairi valikus on tipptasemel soojuspumbad erinevatelt tootjatelt, nagu NIBE Gruppi kuuluv CTC, Electrolux, Samsung, Panasonic, Mitsubishi ja kvaliteetne Saksa tootja Stiebel Eltron, ning sortimendis on esindatud nii õhk-õhk- kui ka õhk-vesi-tüüpi soojuspumbad.

Kas teile on sobivaim valik Panasonic High Performance, Panasonic T-Cap või mõne muu tootja pakutav mudel, saab selgeks, kui küsida lisainfot otse konkreetse tooteliigi spetsialistilt bestair.ee kodulehe kaudu või e-kirja teel.

Kogenud kodukliima ekspertide abiga leiab iga koduomanik oma kinnisvarale ja pere vajadustele kõige optimaalsema ja ökonoomsema lahenduse.

Jaga
Kommentaarid