Endiste vangide sõnul kästi samas grupis olnud vangidel Navalnõiga mitte rääkida, samas aga jälgida iga tema sammu. Koloonias näidati filmi, mis pidi Navalnõid kaasvangide hulgas kompromiteerima. Pärast vanglahaiglast naasmist pandi Navalnõi kõrvalvoodisse vang, kes ei lasknud tal magada ja näljastreigi ajal lavastati tuberkuloosihaige ilmumine barakki.

Osmanovi sõnul koostati vangide grupp, kuhu ka tema kuulus, spetsiaalselt Navalnõi jaoks.

Osmanov kinnitas, et kõigile vangidele rühmas öeldi, et Navalnõiga suhelda ei tohi. „Talle tehti täielik isolatsioon. Ja meie kannatasime loomulikult koos temaga. Psüühiliselt ei ole ma ausalt öeldes siiamaani taastunud,” ütles Osmanov.

„Esimesel päeval, kui me istusime köögis teed jooma, tahtis ta minult midagi küsida. Mina talle laua all jalaga ja ütlen: ei tohi. Pärast tuli ta minu juurde ja küsis, kus on siin ohutu koht. Mina ütlen, näe seal, kus ennast sirutad, spordiga tegeled,” rääkis Osmanov.

Kui Navalnõi näljastreigi ajal haiglas viibis, olid rühma majandusjuht Mihhalkin ja päevnik Aleksandr Šuraljov terved päevad raamatukogus ja valmistasid ette filmi Navalnõi kohta.

„Seda loengut näidati kogu asutusele. Seal oli sisu selles, et ta [Navalnõi] ei ole traditsioonilise orientatsiooniga. Ta vahetab kellegagi tervitusi ja siis näidatakse meeste seksistseene. Et need on tema võitluskaaslased /.../ Silmad kinni, kaks meest voodil,” rääkis Osmanov, kes kinnitas, et filmi näidati Navalnõi sünnipäeval, 4. juunil.

Filmi näitamist kinnitas ka Burak.

„Kuidas seal Navalnõi laseb ennast mingi geiga pildistada kaelakuti koos. Pärast näidati fotosid sellest geipoisist, vastuvõetamatuid,” rääkis Burak.

Osmanov rääkis ka seda, et esimesel kolmel päeval pärast haiglast naasmist ei lastud Navalnõil magada. Osmanovi sõnul pandi Navalnõi kõrvalvoodisse vanglahierarhiasse kõige madalamal astmel olev vang („kukk”), kes ei lasknud tal magada.

„See mängib ta närvidel, teeb igasuguseid hääli. Pärast hakkas onaneerimisega tegelema. Tema (Navalnõi toim) andis isegi jalaga, et mida, täiesti ära pööranud. /.../ Kogu öö röhib midagi su kõrval, sülitab, et sa magama ei jääks. See toimus praktiliselt iga päev. Talle tehti seda spetsiaalselt pärast haiglat, et ta taltuks. /.../ Kes nende ees ei kummardu, neil on kõigil selline eesmärk inimene murda,” rääkis Osmanov, kelle sõnul tehti seda koloonia juhtkonna käsul.

Buraki sõnul pandi Navalnõi juurde istuma 20 meest, kes võivad iga tema sõna edasi anda, et ta ei saaks teha ühtki liigutust nii, et keegi ei teaks.

„Ta kergitab end, tahab lihtsalt läbi minna – üks tõuseb ees ja teine taga. Lihtsalt psüühikaga mängivad. Ta istub, nemad istuvad kõrvale. Nad räägivad, et see on meie objekt. Näiteks sa ütled 1020 korda „tere” ja viis-kuus inimest kirjutavad paberilehele „tere”. Pärast õhtul antakse kõik need paberilehed operatiivosakonda. Isegi tualetis jäetakse uksed lahti. /.../ Ja seal on alati üks neist „uglovoidest” (sama, mis „kukk” toim). Tualetis. Sina istud, tema seisab. Isegi kui jalaga lööd, ära ta ei lähe. Sina istud augu peal, tema on sinu ees põlvili. Meeter vahet,” rääkis Osmanov.

Osmanov rääkis ka Navalnõi näljastreigist vanglas. Hommikul toodi vorsti ja praeti pannil, et oleks toidulõhn. Seejärel toodi vang Juštšenko ja pandi Navalnõi kõrvale. Siis viidi Juštšenko sanitaarosakonda ja lavastati tal tuberkuloosi lahtine vorm.