Rong startis pärast kella 19 Tallinnast Tartu suunas. Selle peale läksid ka mainitud sõdurid, et naasta pärast linnaloa lõppemist Tapal asuvasse sõjaväelinnakusse.

"Liitlasvägede sõdurid oksendasid Elroni rongi täis. Mõni seisis vaevu püsti. Käisid vahetustega oksendamas," kirjeldas üks lugeja meeste käitumist. Ta täpsustas, et lisaks tualetile oksendati ka otse vahekäigus.

Elroni kõneisik Katrin Kulderknup sõnas, et selline olukord eile tõesti tekkis. "Klienditeenindaja tegutses vastavalt nõuetele ning Tapa jaamas ootas seltskonda sõjaväepolitsei." Kulderknup lisas, et kui teinekord rongis midagi säärast nähakse, antaks kohe teada ka info@elron.ee.

Prantsuse üksuse pressitalitusest märgiti, et nende teada oli vaid üks sõduritest joonud liiga palju ning käitus kohatult. Kui palju oli sõdureid kokku, ei öeldud. Prantsuse üksuse juhti teavitati ning rakendati distsiplinaarseid meetmeid mainitud sõduri ja grupi eest vastutanud isiku suhtes.

Pressiesindaja toonitas, et tegu oli üksikjuhtumiga, mis ei peegelda Eestis paiknevate Prantsusmaa sõdurite üldist käitumist.

Üksikjuhtumi väite seab kahtluse alla teine pealtnägija, kes enda rongireisi üpris värvikalt kirjeldas. "Teist teisipäeva järjest on Prantsuse noored teenistujad olnud Tallinna-Tartu rongis jumala sigalakku täis. Kirss tordil oli üks noor sõduripoiss, kes pani läbi vahekäigu joostes maha korraliku ropsirea, mida siis ülejäänud seltskond koristama hakkas. Poisid olid ilmselgelt linnaloal üle pingutatud, neli tükki magasid," rääkis ta.

Tapal paiknevate välissõduritega seotud sekeldustest on Delfi kirjutanud varemgi. Tänavu mais kutsuti politsei sealsesse kiirsöögikohta, kus tekkis arusaamatus Eestis teenivate Briti sõdurite ja kohalike meeste vahel.